Meteen naar de inhoud

Architectuur

Dit gebouw markeerde in 2008 de start van de succesvolle upgrade van de Kolenkitbuurt. Onder het complex is een half open parkeergarage met 131 parkeerplaatsen aanwezig. De beide uiteinden van het gebouw zijn markant: aan de Erasmusgracht een hoge toren van 15 verdiepingen en aan de Bos en Lommerweg een kopgebouw van zeven lagen.

Aan de Leeuwendalersweg heeft het gebouw zes verdiepingen. Om voldoende levendigheid en sociale controle aan de straat te hebben, zijn de begane grond en de eerste verdieping direct vanaf de straat toegankelijk. De lengte van het blok is optisch onderbroken door inspringende transparante toegangen met trappen en liften voor de hoger gelegen appartementen.

Deze architectuur is ge├»nspireerd op de architectuur die tussen 1920 en 1940 rond de grachtengordel is ontstaan. In deze gordel is de stedenbouwkundige ruimte vrijwel geheel volgens de idee├źn van Berlage en tijdgenoten als Gratama tot stand gebracht.

Deze eigenzinnige ontwerpers hebben hun visie op stedebouw op een inspirerende wijze gerealiseerd. Bij de uitvoering van hun stedenbouwkundig plan is veel aandacht besteed aan de gevels. Ons gebouw sluit mooi aan op deze kenmerkende stijl.

De problemen van de oorspronkelijke Kolenkitbuurt zijn in het afgelopen decennium verdwenen. De mooi ingepaste nieuwbouw draagt aan een aantrekkelijk woonklimaat bij. Het is hier heerlijk wonen.


Eigendom

Situatie 2009

Het gebouw Scala kent meerdere eigenaren.

Het eigendom van de VvE Scala betreft de parkeergarage en de appartementen in het rood omlijnde gebied. De twee resterende blokken hebben een woningbouwvereniging als eigenaar.

Zestien appartementen binnen de VvE Scala zijn eigendom van de woningbouwvereniging Rochdale, deze appartementen worden verhuurd.

De VvE omvat 131 woningen, twee fietsenstallingen en een parkeergarage. Er zijn 4 liften. De technische installaties omvatten 142 zonnepanelen, stadsverwarming, mechanische ventilatie, hydrofoor, droge blusleidingen en gemeenschappelijke sateliet ontvangst. Naast telefonie en kabeltelevisie zijn alle woningen aangesloten op een glasvezelnet.