Meteen naar de inhoud

Klusdag

Een stralende dag en een stralend resultaat. We hebben veel plekken kunnen aanpakken, er is lekker geboend en schoongemaakt. We hebben wel mogen concureren met de meivakantie en mogelijk de ramadam. Dat halen we de volgende keer weer in.

*) Waar komt het woord vandaan? Eind jaren tachtig van de 20e eeuw verloederde de Opzoomerstraat in Rotterdam. De bewoners kozen voor een positieve aanpak en gingen zelf aan de slag. Ze begonnen met het aanvegen van de straat, het aanbrengen van verlichting en het opfleuren van de straat. Dat heeft de verloedering overwonnen.

De speelplaats heeft de afgelopen maand een facelift gekregen door de nieuwe beplanting van de gemeente. Op de klusdag is het onkruid tussen de tegels weggekrabt. Je staat er nog van te kijken hoeveel vuilniszakken afgevoerd worden. De speelplaats ziet er uitnodigend schoon uit! Hogedrukreiniging hebben we deze keer kunnen overslaan.

Ook de sigarettenpeuken zijn uit de randen en kieren gepeuterd. Het is beter én veiliger dat wij ze oppakken dan dat kleine kinderen op onderzoek uitgaan.

Voorkomen is ook hier beter dan genezen…

De liftschacht in de hoek van de speeltuin is grondig gereinigd. Naast het verwijderen van de rommel onderin en een sopje over de andere delen zijn de ramen aan de binnenzijde gelapt. Je kan er weer doorheen kijken! Ook de tussenruimte bij de etagedeuren zijn aan de binnenzijde schoongemaakt. Door vuil tussen binnen- en buitendeur hapert deze lift met regelmaat. Dat zou nu beter moeten gaan.

Eigen balkon of terras maak je uiteraard zelf schoon. De gemeenschappelijke buitenruimten van het gebouw zitten niet in het schoonmaakcontract. Die kunnen we op een klusdag aanpakken.

Op de 5e verdieping heeft Ingrid voor een metamorfose van de balustrade gezorgd. Dat was wel een work-out van drie uur maar het resultaat mag er zijn. In combinatie met Alexandro’s vloerschoonmaak van vorig jaar knapt dit stuk lekker op.

Op de vorige klusdag is het eerste deel van het dak van de toren aangeveegd. Deze keer stond het tweede deel op het programma. Ook hier meerdere zware zakken met vuil onder de tegels weggeveegd. Dat zal wateroverlast en lekkages tegengaan. Als “bijvangst” is een beschadiging ontdekt, die wordt zo snel mogelijk gerepareerd.

De plafonds en muren in de garage zijn gereinigd. Na het verwijderen van zwerfvuil ziet het geheel er schoner en vriendelijker uit. De verlichting in de toren is weer tiptop, de defecte lampen zijn vervangen.

Muren van een hal in de vluchtroute en de toegangshal van de toren zijn schoongeboend. Vegen, restanten van insecten en spinnenwebben, het week allemaal voor de wondersponsjes van de Action. Wat een verschil, het lijkt als nieuw.

Belangrijk: Weesfietsen

Het is de hoogste tijd weesfietsen op te ruimen. Die fietsen blijven na een verhuizing achter en nemen de beperkte ruimte in. Er zijn 50 stickers geplakt. Fietsen met sticker worden na 5 juni 2022 uit de stalling verwijderd. Verwijder de sticker van je eigen fiets!

Dank voor alle inzet en betrokkenheid. Ik vind het heerlijk om gezamenlijk de handen uit de mouwen te steken om onze woonomgeving fris en prettig te houden. Een mooie opmaat voor de zomer; opzoomeren.

Prettige vakantie en tot de volgende klusdag.